X

İstihdam verileri büyümenin yüksek olduğunu söylüyor

Türkiye genelinde çalışabilir nüfus (15 yaş üstü) ekim ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 1.9 artıyor. Buna karşılık işgücündeki nüfus (çalışabilir nüfusun içinde çalışan ve çalışmak isteyenler) aynı bazda yüzde 4.1 artıyor.
Kentlerde durum daha da çarpıcı. Kentlerde çalışabilir nüfusun artışı yüzde 1.4 iken, işgücündeki nüfusun artışı yüzde 2.9 civarında. İşgücündeki nüfus artışı çalışabilir nüfus artışının iki katından fazla. Buna rağmen, kentlerde işsizlik oranı ekim ayında yüzde 11.1 olurken, bu oran geçen yılın aynı döneminde yüzde 13.6 idi. Geçen yıldan bu yana kentlerde yaklaşık 900 bin kişiye daha istihdam sağlanmış.
Bu rakamlar küçümsenecek boyutta değil. Ekonomik büyüme hızlı. Hızlı ekonomik büyüme aynı zamanda önemli boyutta istihdam yaratıyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi