X

Türkiye'nin kredi notu ve diğerleri

Türkiye ekonomisinin kredi notu S&P kredi derecelendirme kuruluşunun skalasına göre BB. Notumuz düşük. Makro ekonomik alanda önemli iyileşmeler gerçekleştiği halde, notumuz artmıyor. Bu konuda daha iyi bir fikir elde edebilmek için kendimizi başkalarıyla karşılaştırmakta yarar var.
Tabloda, Türkiye ile beraber Türkiye ekonomisinin rakibi olarak tanımlayabileceğimiz Endonezya, Brezilya, Tayland, Güney Afrika ve Güney Kore'nin bazı makro ekonomik büyüklükleri veriliyor. Bu ülkelerin hepsi, Tayland hariç, G-20 üyesi. Endonezya milli gelir açısından yaklaşık Türkiye ekonomisi büyüklüğünde. Brezilya bizim üç katımız kadar. Tayland ve Güney Afrika bizim yarımız kadar. Güney Kore Türkiye ekonomisinin yaklaşık bir buçuk katı büyüklüğünde.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi