X

Teşhis doğruysa tedavi işe yarar

Davos toplantıları dolayısıyla birçok politika yapıcısı ile ünlü iktisatçıları televizyonlarda seyretme olanağı bulduk. Onları seyrederken insan şüpheye düşüyor. Yunanistan'a yönelik teşhisin doğru olup olmadığı çok açık değil. Dolayısıyla, çözüm diye ortaya konan tedavinin arzulanan sonuçları verip vermeyeceği şüphe yaratıyor.
IMF Başkanı çok açık konuşuyor. Özel alacaklılar öyle bir iskonto yapacaklar ki, Yunanistan'ın borç/milli gelir oranı 2020 yılında yüzde 120'ye gelecek. Bunun dışında hiçbir öneri kabul edilemez diyor. Bu iskonto neyse, ona da "isteğe bağlı yeniden yapılandırma" adı verilip, Yunanistan'ın temerrüde düşmesi önlenip Yunanistan'ın temerrüde düşme olasılığı karşısında alınan sigorta (CDS) devreye girmeyecek.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi