X

Ekonomik büyüme ne kadar düşer?

2011 yılında ekonomik büyümenin yüzde 8, hatta biraz daha üzerinde olduğu yönünde bir beklenti hâkim. Yılın ilk üç ayında ekonomi yüzde 12 büyümüştü. İkinci ve üçüncü üç aylarda büyüme yüzde 8.8 ve yüzde 8.2 olarak gerçekleşti. İlk dokuz aylık ortalama büyüme yüzde 9.6 oldu. Yılın son üç ayında ekonomi yüzde 4 büyüse, yılın tümünde ortalama büyüme yüzde 8.1 olacak.
2011 yılının son üç ayında ekonominin yüzde 4 civarında büyümüş olabileceği olasılığı yüksek. Bu dönemde imalat sanayi üretimi yüzde 5.8 büyüdü. Yatırım malları ve dayanıklı tüketim malları üretimindeki büyüme yüzde 13 civarındaydı. Toplam ithalat büyümesi yılın son üç ayında yüzde 7'ye kadar gerilemişti. Yatırım ve tüketim malları ithalatında talep gerilemişti. Geçmiş üç aylara göre büyüme göstergeleri yılın son üç ayında oldukça hızlı geriledi.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi