X

Bölünüyorlar mı yoksa birleşiyorlar mı?

Ekonomi politikaları açısından küresel krize en cesur tepkiyi veren Amerikan Hazinesi ve Amerikan Merkez Bankası (FED) oldu. Avrupa, krizin önünden koşmak yerine, gelişmelere tepki vermeyi tercih etti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) hep temkinli davrandı. Bıçak kemiğe dayanana kadar tepki vermekten kaçındı.
Bıçak kemiğe dayandı. ECB şimdi FED'den de daha cesur adımlar atmaya başladı. Geçen yılın sonlarında yüzde 1 faizle Avrupa bankalarına istedikleri kadar para vereceğini açıkladı. Bu çerçevede piyasaya 500 milyar Euro'ya yakın para pompaladı. Aynı şeyi bu ayın sonunda da tekrarlayacak. Bu denli cesur çıkışlar dahi yetmeyebiliyor. ECB daha da radikal adımlar atmak durumunda kalıyor. "Bu adımlar Euro'yu kurtarır mı yoksa Euro'nun çöküşüne zemin mi hazırlar?" sorusuna şimdiden yanıt vermek zor. Ama, risklerin büyüdüğü kesin.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi