X

Otoyol satıcılarının durumu

“Otoyol satıcıları işgücünde sayılmıyor mu?“ başlığıyla 9 Aralık 2012 tarihinde yayınlanan bir yazı yazmıştım. Bu yazı üzerine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir konuya açıklık getirebilecek bir bilgi notu gönderdi. Not, otoyol satıcılarının durumunu aydınlatabilecek nitelikte.
Sayın Aydemir’e duyarlılığı ve nezaketi için teşekkür ederim. Birol Bey ile bir de telefon konuşmamız oldu. Bir başka yazımda TÜİK’in bazı verileri kamuoyuyla paylaşmadan devletin üst kademeleriyle paylaştığı izlenimi doğduğu yönündeki görüşümün gerçeği yansıtmadığını söyledi. TÜİK yasasının zaten buna engel olduğundan söz etti. Devletin üst kademesinde bu yönde izlenim veren kişileri zaman zaman uyardıklarını ekledi.
Eskiden bazı verilerin kamuoyuna açıklanmadan devletin üst kademesiyle paylaşıldığını bildiğini, ama 2005 yılından bu yana yeni yasa çerçevesinde böyle bir uygulamanın olmadığı, kendi başkanlığı döneminde hiç olmadığı yönünde yemin dahi etti.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi