X

Üretim patinaj yapmaya devam ediyor

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre sanayi üretimi yüzde 2.1, imalat sanayi üretimi yüzde 3.4 arttı. Artış sevindirici, ama şaşırtıcı değil. Geçen yılın ikinci yarısından bu yana sanayi üretiminde gözlenen zikzaklarda ocak ayında sıra artıştaydı. Öyle oldu. Artış o denli yüksek de olmadı.
Ekonomide henüz devamlılık gösteren bir hareketlilik gözlenmiyor. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış bir biçimde geçen yılın son 3 ayındaki ortalama endekslerle karşılaştırıldığında, ocak ayında sanayi üretimi yalnızca yüzde 0.2 daha yüksek gerçekleşti. Aynı bazda, ocak ayında ara malları üretimi yüzde 0.1, dayanıklı tüketim malları üretimi yüzde 4.8 daha düşük oldu. Dayanıksız tüketim malları üretimindeki yüzde 1.8 artışın dışında, yatırım malları ve enerji üretimlerindeki artışlar yok denecek kadar az oldu.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi