X

Döviz piyasasına müdahale

Döviz piyasasının sinirleri zaten bozulmuştu. Amerikan Merkez Bankası‘nın (FED) parasal genişlemeyi yavaşlatmaya başlaması normal şartlarda piyasaları rahatlatabilecek bir gelişmeydi. Gelişmiş birçok ülkede piyasalar rahatladı da. Ama, Türkiye’deki karışıklıklar döviz piyasasının sinirlerini daha da bozdu.

Bu yazının yazıldığı saatlerde sepet döviz kuru 2.47 TL civarındaydı. Dolar kuru 2.1 TL’ye yakındı, Euro kuru 2.85 TL’yi geçmişti. Döviz kurlarından enflasyona geçişi hızlandırabilecek kritik eşik olan 2.42 TL sepet kuru çoktan geçildi. TL’nin değer kaybı yıl sonundan bu yana yüzde 20 civarına geldi. Enflasyon bir kez daha döviz kurlarındaki gelişmelere feda ediliyor. Gelinen noktada, yalnızca enflasyon değil, ekonomik büyümenin de feda edilmesi söz konusu olacak.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi