X

Tamam mı devam mı?

Merkez Bankası bir hafta vadede piyasaya verdiği borcun yıllık faizini indirdi. Faiz indirimine yönelik kendine göre birtakım nedenler sıraladı. İçinde yaşanan şartlarda bu nedenler pek fazla inandırıcı olamadı. Aksine, Merkez Bankası’nın neyi hedeflediği yönünde bir kez daha belirsizliğe yol açtı. Şimdi, faiz indiriminin bir defalık mı, yoksa bir dizi faiz indiriminin ilk halkası mı olduğu merak ediliyor.
Faizi indirimi için sıralanan nedenlere bakacak olursak, döviz kurlarındaki eğilimin hangi yönde olacağı önümüzdeki dönemde faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceğinin göstergesi olacak. Piyasa da bunu biliyor. Bildiği için de bu yolla piyasa Merkez Bankası’nı yeni faiz indirimleri için zorlayabilir. Yeni faiz indirimleri piyasanın kârlarını artırıcı yönde bir işlev görebilir.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi