X

Önceliğimiz ne?

Merkez Bankası kısa vadeli faizi 0.75 puan düşürdü. Geçen ay da faizi 0.50 puan düşürmüştü. Özellikle siyasi çevreler bu karara “İyi, ama yetmez” diyordur. Çünkü, onlar açısından “normal”, döviz kurunun patlamasından sonra mecburen artırılan faizin yeniden eski düzeyine, hatta eski düzeyinin de daha aşağısına getirilmesidir. Bu yargıya varırken ne düşündükleri bilinmese de, enflasyon verisine pek bakmadıkları çok açık.
Geçen yılın sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 7.4 olmuştu. Mayıs ayı itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 9.66 oldu. Merkez Bankası’nın temel enflasyon diye nitelediği fiyat endekslerindeki artış daha da büyük gerçekleşti. Bu arada enflasyon beklentileri altüst oldu. Kısacası, bugünkü şartlarla geçen yıl sonundaki şartlar aynı değil.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi