X

Portekiz’in düşündürdükleri

Avrupa Birliği liderleri bir araya gelmeden az önce Portekiz Parlamentosu’nun kemer sıkma politikasını kabul etmemesi birçok şeyi altüst etti. Her şeyden önce, zordaki Avrupa ülkelerini kurtarmaya yönelik şartların yumuşatılması için Almanya’yı ikna etmek artık çok zorlaştı, hatta olanaksız hale geldi. İkincisi, önümüzdeki günlerde kemer sıkma politikalarını kabul etse dahi, Portekiz’in Avrupa Birliği tarafından kurtarılmadan yoluna devam etmesi artık çok zorlaştı, hatta olanaksız hale geldi.
Portekiz, Yunanistan’dan sonra, Euro Bölgesi’nin en küçük ülkelerinden biri. Ama, yarattığı baş ağrısı çok büyük oldu. Yunanistan bir ilkti. Ama, içine düştüğü durumun vahametini idrak edip oyunu kurallarına göre oynamaya çalışmıştı. Portekiz, “ben maliyet ödemem” demek istiyor. Avrupa Birliği’nin üzerine yıkılmak istiyor. En azından, kemer sıkma politikalarını kabul etmeyerek bu izlenimi veriyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi