X

iPad yemiyoruz

Enflasyon son kırk yılın en düşük düzeyinde. O kadar ki, gelişmekte olan ülkeler arasında enflasyonu en düşük ülkelerden biriyiz. Bizim gibi ülkelerin çoğu enflasyon tehdidi altında. Para politikasını sıkıştırıyorlar. Ekonomik büyümeyi düşürmeye çalışıyorlar.
Ölçülen enflasyon düşük, ama enflasyonun düşüklüğünü tüketiciler o denli hissetmiyor.
Benzin fiyatı neredeyse her hafta artıyor. Bir ay önce litresi 4 liraya geldiğinde, benzin fiyatı haber olmuştu. Şimdi 4 lirayı çoktan geçtik. Fiyatın haber değeri kalmadı. Domatesin, yeşil fasulyenin fiyatı tarihi rekorlar kırdı. Lokantalar her gün fiyatlarını artırıyorlar. Bütün bunlara rağmen, enflasyon düşük çıkıyor. Tüketici anlamakta zorlanıyor.
Dünkü yazıma tepki veren bazı okurlar "sen çarşı-pazara uğramıyorsun galiba?" diye soruyorlar. Tepkileri okuyunca, geçenlerde bir merkez bankası ile sokaktaki halkı karşı karşıya getiren bir olayı anımsadım.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi