X

Ekonomi tam gaz gidiyor

Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 8.9 büyüdüğünü öğrendiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu bu yılın şubat ayına yönelik dış ticaret verilerini açıkladı. Veriler ekonominin bu yılın ilk aylarında da tam gaz ilerlediğini gösteriyor.
Bu yılın ilk iki ayında üretimin de, yatırım harcamalarının da hızla devam ettiği izlenimi alınıyor. Şubat ayında toplam ithalat artışı dolar bazında yüzde 48.7 oldu. Yılın ilk iki aydaki toplam ithalat artışı ise geçen yılın ilk iki ayına göre yüzde 47'nin biraz altında kaldı.
Bu yıl ihracat da geçen yılın tümüne göre daha iyi gidiyor. Yılın ilk iki ayında toplam ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 arttığı halde, iki aylık dış ticaret açığımız 15 milyar dolara dayandı. Son on iki aydaki dış ticaret açığı da 79 milyar dolar oldu. Bu rakam 2010 yılı sonunda 71 milyar dolardı. Artış oldukça hızlı.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi