X

Para otoritesi ve para politikasından beklenenler

Geçen yıl Washington'da düzenlenen IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları sırasında George Mason Üniversitesi'nde çok ilginç bir panel düzenlenmişti. Panelin konusu "para otoritesi ve para politikasından beklenenler" olarak tespit edilmişti. Panele katılanlar Avrupa Merkez Bankası Başkanı, İngiliz Merkez Bankası Başkanı, Japonya Merkez Bankası eski Başkanı ve Kanada Merkez Bankası Başkanı'ydı.
Tüm konuşmacılar ortak bir noktaya gelmişlerdi: Para politikasından ne bekleniyorsa, beklentiler para otoritesinin yasasına konmalıydı. Panelistler, duruma göre para politikasından beklenenleri değiştirmek para otoritesinin bağımsızlığına en büyük tehdidi oluşturur diyorlardı. Dünyanın önde gelen merkez bankacıları para otoritesinin yasasında belirtilmeyen konulara girmemeleri gerektiğini vurguluyorlardı.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi