X

Amerikan ekonomisine yönelik kaygılar artıyor

2010 yılında gözlenen küresel iyimserlik giderek zayıflıyor. Amerikan ekonomisine yönelik kaygılar artıyor. Amerika'da yüzde 9'un altına gelen işsizlik oranının geçen ay yeniden yüzde 9'un üzerine çıkması moralleri bozdu. Her ay 200 bin kişinin üzerinde artan istihdam geçen ay 50 bin kişi civarına indi. Belli ki, yüzde 2-3 düzeyindeki ekonomik büyüme arzulanan istihdamı yaratmıyor.
Avrupa'nın küçük ülkelerinde yaşanan "borç krizi" aşılabilmiş değil, Aksine, sorunlar daha da derinleşiyor. Avrupa şimdilik üzerine para dökerek sorunları çözmeye çalışıyor. Ekonomik birimler çözümün kalıcı olacağına ikna olmuş değiller.
Çin ekonomisinin büyümesinde az da olsa bir düşme bekleniyor. Enflasyon kaygıları hâlâ var. Ama, eskisi kadar değil. Gelişmekte olan ülkeler büyüme ile enflasyon arasında gidip geliyorlar. Birindeki iyi haberler diğerindeki kötü haberlerle beraber geliyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi