X

Euro incelen bir buz üzerinde zıplıyor

Yunanistan, İrlanda, Portekiz derken, şimdi İtalya konuşulmaya başlandı. Bir ülkenin borçlarını çevirebilmesi riski üzerine konuşmalar başlayınca, durum daha iyiye değil, genellikle daha kötüye gitmeye başlıyor. İtalya için de, soru, krizin İtalya'ya sıçrayıp sıçramadığı değil, İtalya ve Avrupa Birliği'nin (AB) yeni durumla nasıl mücadele edeceği. Son dakikada sağlanan İtalya'daki siyasi uzlaşma durumu kurtarır mı?
İtalya "borç sorunu" içindeki diğer Euro ülkelerinden oldukça farklı, ilk önemli farklılık İtalya ekonomisinin oldukça büyük olması. İtalya milli gelir açısından Euro Bölgesi'nin yüzde 12'si. ikinci farklılık italya'nın dünyanın en büyük bono ihraççılarından biri olması. Bono ihracında İtalya dünyada ilk beşe giriyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi