X

Güzellik yarışmasından kazanan çıkmıyor

Avrupa bankalarının çeşitli olumsuz ekonomik gelişmeler karşısında ne denli sağlam olduğunu ölçmeye yönelik "stres testi" arzulanan güveni veremiyor. Avrupa şeffaf olmaktan çekiniyor. İçinde yaşanan krizin daha da derinleşmesinden korkuyor. Sonuçta, "stres testi" güven vermeyen ve güven vermediği için de Avrupa'daki bankalar hakkında şüpheleri daha da artıran bir girişim oluyor.
Stres testi, güzellik yarışmasına döndü. Her ülke kendi bankacılık sisteminin diğerlerinden daha iyi durumda olduğunu göstermeye çalışıyor. Bankacılar ve yöresel otoriteler, testi yapan Avrupa Bankacılık Otoritesi'ni etkilemeye çalışıyor. Söylendiğine göre, siyasetçiler dahi devreye girmiş durumda. Herkesin istediği, çok fazla bilginin piyasalarla paylaşılmaması. Bu istek dahi stres testinin itibarını yerle bir etmek için yeterli.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi