X

Ekonomik birimlerin sabrı taştı

Son aylarda küresel piyasalarda yaşananlar, ekonomik dinamiklerin oluşturduğu olumsuzluklardan çok, ekonomik birimlerin politika yapıcılara olan güveninin giderek aşınmasından kaynaklanıyor. Avrupa üç yıldır kenar ülkelerdeki "borç sorunu" konusunda kararlı bir tutum takınamadı. Amerika siyasi arenada bilek güreşini ekonomik dengesizliklere kalıcı çözüm üretmeye tercih ediyor.
S&P'nin Amerika'nın kredi notunu düşürmesi "politika yapıcılarına güvensizlik" olgusu üzerine tuz-biber ekti, biraz da bu güvensizlikten kaynaklandı. Aslında, Amerika'nın notunun düşmesi tarihi bir olaydı. Uzun dönemde çok ciddi sonuçları olabilecek bir sürecin başlangıcı sayılabilir. Ama, kısa dönemde, not düşüşü çok ciddi sonuçları olabilecek bir girişim değildi. Buna rağmen, mali piyasaların not düşüşüne olan tepkisi, hafta başındaki çeşitli güven artırıcı demeç ve uygulamalara rağmen, sert oldu.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi