X

Küresel yatırım tercihleri

2008 yılının sonlarında en derin aşamasına gelen küresel krizin şimdi bir başka aşamasındayız. Bu aşamayı, küresel ekonomik büyümenin tatminkâr olmaktan uzak olduğu, enflasyonun yükseldiği, ama henüz yükselen enflasyonun politika yapıcılarını o denli rahatsız etmediği, politika yapıcılarına olan güvenin azaldığı bir dönem olarak tanımlayabiliriz. Geçmiş deneyimler bu aşamanın uzun bir süre alabileceğini söylüyor.
Geçmiş deneyimlerle paralel olmayan tek gelişme Euro Bölgesi'nde yaşanan "borç krizi" oldu. Avrupa ekonomilerinin sorunları ve bu sorunların inandırıcı bir biçimde çözüm aşamasına gelememesi küresel ekonomi için ek ve küçümsenmeyecek bir belirsizlik yaratıyor. Gelişmekte olan ülkeler dışında dünyada ilk kez bir borç krizi yaşanıyor. Avrupa'nın sorunları küresel ekonominin yeniden tepe taklak olmasına neden olabilir.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi