X

Enflasyon hedefi para politikasının neresinde?

Merkez Bankası 2001 Krizi'nden sonra önce örtülü, 2006 yılı başından itibaren de açık enflasyon hedeflemesi politikasına geçti. Bu dönemde kamuoyu ile iletişiminde aynı zamanda kamuoyunu eğitmeye de çabaladı.
Örneğin, 2001 Krizi sonrası dalgalı kur sistemine geçildikten sonra bu sistemin faziletlerini anlattı. Enflasyon hedeflemesi politikası çerçevesinde merkez bankalarının döviz kuru hedefi olamayacağını vurguladı. Dalgalı kur sistemi içinde de döviz piyasasına müdahale edilebileceğini, ama müdahalenin aşırı dalgalanmaları törpülemeye yönelik olabileceğini iddia etti.
Bütün bunlarla temelde ya da ayrıntıda aynı fikirde olmayabilirsiniz. Beğenin ya da beğenmeyin, bu anlatımlar Merkez Bankası'nın resmi duruşunu özetliyordu.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi