X

Sanayide üretim artışı anlatılanlara uymadı

Otoritelerin anlattıklarına bakarsak Türkiye ekonomisi yılın ikinci üç ayı ile birlikte hız kesti. Hatta, yaz ayları ile birlikte ekonomik durgunluk olasılığı arttı. Bu nedenle ekonomi politikalarında gevşemeye gidilme kararı alındı. Geçen yıl sonunda ekonomi hızlı büyüdüğü için hızlanan cari işlemler açığı artışını önlemeye yönelik politikalardan bir anlamda "U dönüşü" yapıldı.
Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olarak nitelendirilebilecek veriler otoritelerin anlattıkları hikâyeye pek uymuyor. Yılın ilk üç ayı ile karşılaştırıldığında, ekonomik büyüme düşüyor, ama hâlâ çok yüksek. Temmuz ayı imalat sanayii üretimi verileri yılın ikinci üç ayına göre imalat sanayii üretimindeki artışın hızlandığına işaret ediyor.
Küresel belirsizlikler yolun bozukluğuna işaret ediyor. Bozuk yola girerken biz gaza basarak "tekeri kırar mıyız?" sorusu bu verilerle daha anlamlı hale geliyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi