X

Komşudaki yangın evinize sıçrarsa

Yunanistan ile başlayan Avrupa'daki borç krizi İrlanda ve Portekiz'i de içine aldı. Daha sonra İspanya ve İtalya ekonomileri hakkında da dedikodular çıkmaya başladı. Euro'nun geleceği tartışılmaya başlandı. Ama, yetkililerce krizin önünden koşan bir tavır sergilenemedi. Olayların arkasından koşup zaman kazanılmaya çalışıldı. Kriz her geçen gün daha da derinleşti.
Avrupa karar almakta zorlanıyor. Alınan kararlarda hem geç oluyor hem de yetersiz kalıyor. Temmuz ayı ortasında Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun genişletilmesine yönelik ülke liderlerinin aldığı karar henüz uygulama aşamasına dahi gelemedi. İki buçuk ayda çok şey değişti. Artık ülkelerin borç sorunu ile beraber büyük Avrupa bankalarının ayakta kalıp kalamayacakları konuşuluyor.
Şimdiye kadar Avrupa'nın güçlü üyeleri yangının komşuda olduğunu düşünüyordu. Yangının kendi evlerinde de çıktığının farkına vardılar. Durum daha kötü hale geldi, ama çözüm için de bir umut ışığı oluşuyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Finans piyasalarındaki oynaklık 30 Kasım -1 Pazartesi Gelişmekte olan ekonomilere sermaye akımı 30 Kasım -1 Pazartesi Çin parası uluslararası ‘rezerv para’ mı oluyor? 30 Kasım -1 Pazartesi Çin ekonomisinde riskler 30 Kasım -1 Pazartesi Cari açık nereye kada düşer? 30 Kasım -1 Pazartesi