Advertisement
HABERLER ABONE OL

1. TCMB'den 'gerekli sıkılığa ulaşıldı' mesajı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk faiz kararını açıkladı. TCMB beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 45 seviyesine yükseltirken, karar metninde dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığı ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceği mesajını verdi.

2. Tesla 2025 yılı ortalarında yeni elektrikli araçlar üretmeyi planlıyor

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan dört kaynağa göre Tesla, tedarikçilerine kod adı "Redwood" olan yeni bir elektrikli aracın üretimine başlamak istediğini söyledi.

3. JPMorgan dört Türk bankasını negatif izlemeye aldı

JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan dördüncü çeyrek bilanço sezonuna temkinli yaklaştıklarını ve Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ile Yapı Kredi'yi 'Negatif Katalizör İzleme' listesine aldıklarını bildirdi.

4. Çin'den yeni zorunlu karşılık hamlesi

Hisselere yönelik istikrar fonuyla teşvik adımı atan Çin, şimdi de zorunlu karşılık oranlarını düşürme hamlesi yaptı.

5. Erdoğan İsveç’in NATO üyeliğini onayladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararını imzalayarak, ilgili protokolü onayladığı belirtildi.

6. Yellen: Amerikalılar enflasyonun kontrol altında olduğuna inanıyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun kontrol altına alındığını ve Amerikalıların da kendisiyle aynı fikirde olduğunu düşündüğünü ifade etti. ​

7. TCMB net rezervinde 2 yılın en sert düşüşü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net rezervi 19 Ocak haftasında 5,8 milyar dolar geriledi. Böylelikle kur korumalı mevduatın açıklandığı Aralık 2021'den bu yana en sert düşüş yaşandı.