Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Benzin fiyatları, Harvey tropik kasırgasının Texas'ta bulunan petrol rafinerilerini vurması sonrasında, ardı ardına altıncı seansta da kazançlarını artırdı ve petrol varil başına 47 dolara yakın seviyelerden işlen gördü.

Motor yakıtı fiyatları, New York'taki işlemlere yüzde 1.3 arttı. Petrol yüzde 0.3 değer kazandı. Cuma günü şehirlerde sel baskınlarına neden olan Harvey kasırgası, Meksika körfezine çekilerek Çarşamba günü kıyıları dövmeden önce güç topluyor.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, “AB'De rafinerilerin ne kadar süre kapalı kalacağına ilişkin süre ve kapsam değerlendirmesi yapılana kadar piyasada bir miktar gerginlik sürecektir.” dedi.

Ekim vadeli WTI petrol, Pazartesi günü yüzde 2.7 gerileyerek beş haftanın en düşüğünde kapatması ardından, Salı günkü işlemlerde 18 cent yükselerek varil başına 46 dolara yükseldi. Ekim vadeli Brent petrol kontratları ise 52 cent azalarak varil başına 51.89 dolardan alıcı buldu. Küresel petrol göstergeleri arasındaki fark, 5.32 dolar ile iki yılın zirvesine ulaştı.