Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın borçlarını azaltmak üzere hükümet kurma görevi verilen başbakanı Mario Monti dün Avrupa Borsalarının kapanışının ardından ülkesinin krizin üstesinden gelebileceğine inandığını ve kendisinin de bugün Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'ya kabinesini sunacağını açıkladı.

Destek arayışı için siyasi partiler, iş verenler ve sendikalarla yaptığı 2 günlük görüşmelerin "yoğun ve faydalı" olduğunu söyleyen Monti, görüşmelere dahil olan tüm tarafların olumlu bir sonuç elde etmek için fedakarlık yapma konusunda adım attığını belirtti.

Bugün ekibini açıklayacak olan Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu eski üyesi Monti'nin üzerindeki baskılar, yüzde 7'yi aşan 10 yıllık İtalyan tahvillerinin faizlerinden ötürü artıyor.

Avrupa'nın 2 yıl önce Yunanistan'da başlayan borç krizini kontrol altına alma konusunda şu ana kadar başarısız olması, İtalya'nın borçlanma maliyetlerinin de yükselmesine yol açtı.

Ekonomist ve Goldman Sachs Group Inc.'in eski danışmanlarından da olan Monti, yatırımcıları, İtalya'nın 1.9 trilyon euroya varan borçlarını azaltabileceği ve ekonomik büyümenin hızlanacağı konusunda ikna etmeye çalışacak.