Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, politika yapıcıların teşvikleri daha da genişletebileceklerini işaret etmelerinin ardından, İngiltere'nin "kayda değer zayıf" ekonomik büyüme görünümü ve Avrupa borç krizi kaynaklı süregelen bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

King, çeyrek dönem enflasyon raporunu sunmasının ardından, Londra'da bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Gevşek para politika duruşuna rağmen, önümüzdeki birkaç çeyrek boyunca büyüme muhtemelen Ağustos'taki projeksiyonların oldukça altında gerçekleşecek ve 2012 yılının ilk yarısında büyük ölçüde yatay kalabilir" dedi. King, "Euro Bölgesi'ndeki gelişmelerle ilgili en ekstrem sonuçların niceliğini ölçmenin anlamlı bir yolu yok" değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Merkez Bankası, Avrupa'daki ülke borç krizinden İngiltere'yi korumak için miktarı artırılan tahvil alım programının ikinci ayında. Politika yapıcılar, bugün, Avrupa yetkililerinin kargaşaya çözüm bulmayı başaramamalarının küresel ekonomi üzerinde "önemli ters etkilerinin" olacağını kaydettiler.

Merkez Bankası bugünkü raporunda, İngiltere ekonomisinin görünümünün kötüleşmekte olduğunu kaydetti. Yetkililer, 275 milyar sterlinlik (433 milyar dolar) tahvil alım programının değiştirilmemesi baz alınarak, enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin altına iki yılda ineceği tahmininde bulundular. Bu durum, politika yapıcılarının teşvik planının genişletilebileceğini işaret ediyor.