Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları, İngiltere Merkez Bankası'nın siyasilerin borç krizini çözme konusunda başarısızlığının, küresel ekonomiye zarar verebileceğini söylemesinin ardından eksiye geçti.

Alpha Bank SA ve Dexia SA, banka hisselerinndeki düşüşe öncülük etti. Avrupa'nın en büyük ikinci yarı iletken üreticisi Infineon Technologies AG, satışların 2012'de düşeceğini açıklamasının ardından yüzde 3.9 geriledi. Carlsberg A/S, Goldman Sachs Group Inc.'in şirketin hisse tavsiyesini düşürmesi üzerine düşüş kaydetti. Michael Page International Plc., HSBC Holdings Plc'nin sektörün tavsiyesini yükseltmesinin sonrasında işe alma şirketlerindeki yükselişe öncü oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düşüşle 236.11 puana geriledi. Endeks bu yıl 17 Şubat'ta kaydetmiş olduğu zirvesinden, Avrupa Birliği liderlerinin borç krizini çözme konusunda zorlanması ve bölgedeki en borçlu ülkelerin tahvil faizlerinin rekor seviyelere tırmanmasıyla yüzde 19 düşüş kaydetti.

Piyasaların her habere çok güçlü tepkiler verdiğini belirten BGL BNP Paribas SA'nın Döviz stratejistlerinden Guillame Duchesne, siyasi durumun belirleyici faktör olmayı sürdürdüğünü söyledi. Duchesne, "İtalya'da ne olacağına bakarız. Şu anda görünüm ney değil. Herkes endişeli ve bu da piyasaya yansıyacaktır" dedi.

Hisse senetleri, İngiltere Merkez Bankası'nın İngiltere'nin ekonomik görünümünün kötülediğini ve Avrupalı yetkililerinin borç krizini çözme konusundaki başarısızlığının ekonomiye daha fazla zarar verebileceğini söylemesinin ardından kazançlarını geri iade etti.