Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kuzey, İç ve Doğu kesimlerde kar yağışı beklendiği ve hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde batı bölgelerimizde görülecek yağışların, yarın ülke genelini etkisi altına alması bekleniyor. Bu yağışlara ilave olarak yurdun Kuzey kesimlerinin çarşamba günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yarın ülke genelinde yağış bekleniyor. İç ve Doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın, Muğla), Akdeniz geneli ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 5 derece azalacağı, rüzgarın Güney Ege ve Batı Akdeniz'de Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara'da Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Çarşamba günü; Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla devam edecek yağışların, Kuzey, İç ve Doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, Ege kıyıları ile Antalya, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere, kuzey ve iç bölgelerde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı, Marmara'da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava ve kar yağışının kuzey, iç ve doğu bölgelerde Perşembe ve Cuma günü aralıklarla etkisini sürdürmesi, hafta sonunda ise yağışların yurdu terk etmesi ancak soğuk havanın özellikle iç ve doğu bölgelerde gece ayazları şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

-Ankara, İstanbul ve İzmir'de hava durumu-

Ankara'da bu gece karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde başlayacak yağışın, yarın aralıklarla kar şeklinde devam etmesi ve öğle saatlerinden sonra yer yer etkisini artırması bekleniyor. Bu gece en düşük hava sıcaklığının 0 derece, yarın günün en yüksek hava sıcaklığının 3 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba ve perşembe günü kentte aralıklarla hafif kar yağışları bekleniyor. Hafta boyunca buzlanma ve don olayının kent genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da bu gece ve yarın aralıklarla yağmur ve sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Bu gece en düşük hava sıcaklığının 5, yarın günün en yüksek hava sıcaklığının 7 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da Çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar, perşembe ve cuma günleri aralıklarla kar yağışı geçişleri bekleniyor. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri rüzgarın Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği (ortalama 40-60 km/s), çarşamba gününden hafta sonuna kadar günün en yüksek hava sıcaklığının 2 ila 3 derece, gece en düşük hava sıcaklığının 1 ila -1 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

İzmir'de bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak yağışın, kuvvetli Güney ve Güneybatılı (Lodos) rüzgarla birlikte (50-70 km/s) gece saatlerinde etkisini artırarak, bu gece ve yarın Güney kesimleri başta olmak üzere kent genelinde etkili olması bekleniyor. Bu gece en düşük hava sıcaklığının 9, yarın günün en yüksek hava sıcaklığının 11 derece dolayında olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba ve perşembe günleri de yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.