Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sevgililer Günü'nün yaklaşması sevdiklerine 14 Şubat'ta güzel bir hediye almayı düşünen sevgililer kadar iyi bir ciro bekleyen kuyumcuları da heyecanlandırıyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, altın fiyatlarındaki yükselişin alışverişleri olumsuz etkilemesine rağmen altın ve pırlantanın hediyelik anlamındaki gücünün alışverişlere yansıyacağını umduklarını söyledi.

Kameroğlu, ''Bekleyip göreceğiz. Geçen seneki 14 Şubat gibi olmayabilir, çünkü ham madde fiyatları daha da arttı, bu olumsuz yansıyacaktır. Altın fiyatlarının, taş fiyatlarının yüksekliği olumsuz olabilir ama sevgililerinin birbirlerine hediye verecekleri zaman altın ve pırlantanın gücü hiç bir şeye benzemez'' görüşünü ifade etti.



-Kampanyalara dikkat

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem ise 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen kampanyalara dikkat edilmesini gerektiğini vurguladı.

14 Şubat'ta işlerinin artmasını beklediklerini belirten Erdem, ''Altın bir Borsa malı olduğu için bizim ekstra indirim yapmamız diğer emtialara göre zayıf. Bu dönem değişik kampanyalar yapanlar oluyor, (pırlanta alana saat, pırlanta alana kolye) gibi. Tüketici bunların piyasa araştırmasını iyi yapmalı. Diğer kuyumcularla kıyaslayıp, alışverişine öyle karar vermeli. Yani 'yapılan indirim gerçek fiyatı üzerinden mi yapılıyor yoksa üzerine konulan fiyat üzerinden mi indiriliyor' diye araştırılmalı'' dedi.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman da 14 Şubat Sevgililer Günü'nün son yıllarda kutlama ve hediyeleşme anlamında pek çok özel günü geride bıraktığını belirterek, ''14 Şubat yılbaşı hediyeleşmelerinin dahi önüne geçti. Sevgililer Günü iyi cirolarla karşılanıyor. Geçen yıl biraz zayıf cirolarla kapatıldı ancak bu yıl umutluyuz. Hediyelik sektöründeki herkes gibi biz kuyumcular da 14 Şubat için hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mustafa Dolmacı da özel günlerin esnafa katkısı bulunduğunu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün de kuyumculara katkısının olacağını söyledi.

Edirne Kuyumcular Odası Başkanı İsmail Kalkan ise 14 Şubat hareketliliğinin kuyumcuların satışlarına katkı yapacağını belirtti.

Batman Kuyumcular Odası Başkanı Selman Sunan da Batman'da 14 Şubat Sevgililer Günü kutlaması çok yaygın olmamasına rağmen esnafın satışlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşündüğünü kaydetti.