Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS AG'ye göre, ABD ve Avrupa'da merkez bankaları, ilave teşviklerden kaçınarak, ilk çeyrekte fiyatların yükselmesine yardımcı olan bu faktörü ortadan kaldırmaları ile birlikte, içinde bulunduğumuz çeyrekte kademeli olarak düşecek.

Hong Kong'da Peter Hickson öncülüğündeki analistler, bugün e-posta yoluyla yayınladıkları raporlarında, "İkinci çeyrekte ilave enjeksiyonların olmadığı bir ortamda, fiyatların kademeli düşmesini bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Raporda, ham petrol, bakır, nikel ve pamuğun düşebileceğine dşkkat çekildi.

Goldman Sachs Group Inc., 28 Mart'ta emtia için üç aylık görünümü "overweight"ten "nötr"e düşürdü ve ham maddelerin büyük bölümünün, yükselişin ardından ve ekonomik büyümenin ikinci çeyrekte yumuşayabileceği beklentisine dayanarak, hedeflerine ulaştığını kaydetti.

UBS analistleri, "Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nden gelen açıklamalar, ilave parasal genişleme olasılığının çok düşük olduğunu işaret ediyor" dedi ve "Daha dayanıklı bir küresel ekonomik toparlanma, yükselen faiz oranları ve daha güçlü dolara ilişkin endişeleri artırmakta" yorumunda bulundu.

24 ham maddeyi içeren Standard & Poor’s GSCI Endeksi Mart ayının sonundan bu yana yüzde 1.3 kaybetti ve yılın ilk çeyreğindeki yüzde 6.8'lik rallinin bir kısmını geri verdi. Brent türü ham petrolün varil fiyatı Singapur saati ile 11:18'de değişmeyerek 120.18 dolarda kaldı. Bu kontrat bu çeyrekte yüzde 2.2 geriledi. UBS, Brent petrolünün artan Suudi petrol üretimi ile 10 dolar gerileyebileceğini belirtti.