Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in, resesyondan kurtulmaya çalışan İngiliz ekonomisindeki teşvikleri durdurup durdurmaya yönelik karar vermek için 10 günü kaldı.

İngiltere'de yarın açıklanmaya başlanacak olan imalat, inşaat, hizmet sektörü, tüketici kredileri ve konut fiyatları verileri, 10 Mayıs'taki para politikası toplantısının öncesinde teşviklere ilişkin bir karar verilmesi konusunda arka planı belirleyecek. King ve İngiltere Merkez Bankası'nın diğer 8 üyesi ekonomi tahminlerini görüşerek, parasal genişlemeyi artırmak ya da 325 milyar sterlinde bırakmak konusunda karar verecek.

Para politikası kurulunun çabalarına rağmen İngiltere ekonomisi 1970'den bu yana ilk kez çift dipli resesyona adım attı. İngiltere'nin GSYH'si 2 çeyrek üst üste daralsa da, Mervyn King'in, merkez bankasının hedefinin üzerinde seyreden enflasyon oranını da göz önünde bulundurması gerekiyor.

King'in işinin zorlaştığını belirten Londra'daki BNP Paribas SA'nın ekonomistlerinden ve eski İngiltere Merkez Bankası yetkilisi David Tinsley, GSYH rakamlarının durumunun, Mayıs'taki kararı daha sıkıntılı hale getirdiğini ve enflasyonun da durumu karıştırdığını söyledi.