Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırım Fed'in politika kararını beklerken ve Çin'de bir gazetenin aşırı büyük teşvik önlemlerinin, ülkenin sürdürülebilir büyümesine zarar vereceğini yazmasının ardından Asya Borsaları kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Satışlarının  yüzde 67'sini ABD'de kaydeden inşaat malzemeleri tedarikçisi James hardie Industries SE yüzde 0.9 değer kazandı. Bank of Communications Co. yüzde 0.6 değer kaybetti. Kansai Electric Power Co. ve Kyushu Electric Power Co., kamu hizmetlerinde zam olacağı haberinden besklendi.  Tayvan'ın 2. büyük LCD üreticisi AU Optronics Corp., ABD'li yetkililerin,  şirkete fiyat ayarlaması yaptığı gerekçesiyle 1 milyar dolar ceza verilmesini söylemesi üzerine yüzde 4.4 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 121.04 puana yükseldi ve endekste değer kazanan her 3 hisseye karşılık 4 hisse değer kaybetti. Endeks dün 5 gün üst üste yükselerek Temmuz'dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

İnsanların Fed'den bir tür genişleme beklediğini ve piyasanın da bu kesinleşinceye kadar beklemede kalacağını öngören Paradice Investment Management Pty'nin portföy  yöneticilerinden Matt Riordan, Fed'in bir noktada bir şey yapacağını, ancak şu an konunun zamanlama olduğunu söyledi.

MSCı Asya Pasifik Endeksi bu çeyrekte teşvik beklentilerinin, küresel yavaşlama sinyallerinin önüne geçmesiyle yüzde 3 artış kaydetti. Asya borsaları tahmini kazançlarının 12.5 katından fiyatlanırken, bu oran Standard&Poor's 500 Endeksii için 13.9 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12.1 katında seyrediyor.