Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, eski koalisyon ortağı Kuzey Ligi partisi ile seçim ittifakı yaptı.
İtalya radyosuna açıklamada bulunan Berlusconi, Kuzey Ligi ile, seçim yarışına birlikte girmek konusunda anlaştıklarını söyledi.

Berlusconi ve Kuzey Ligi ittifakının, Avrupa Birliği'nin mali kurallarının sıkılaştırılması hâlinde, İtalyanlar'ın daha ne kadar kemer sıkmaya dayanabileceği argümanından yola çıkacağı tahmin ediliyor.

Özgürlük Halkı Partisi'nin eski başbakanı Berlusconi, İtalya'nın bütçe açığını geçtiğimiz yıl azaltmaya ve parlamentonun büyüklüğünü yarıya indirilmesine yardımcı olan emlak vergisini kaldırmayı vaat ederek anketlerdeki desteğini birkaç haftada yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkardı.

Berlusconi ve merkez sağcı partisi, İtalya'nın varlıklı kuzey bölgesine kendi yönetiminde daha fazla hak verilmesini savunan Kuzey Ligi ile ittifakları sayesinde daha önce 3 seçim  kazandı. Anketler, koalisyonun şimdilik toplam yüzde 28 oy oranına sahip olduğuna işaret ediyor.

Sandıklarda yarışı şimdilik önde götüren merkez solcu Demokrat Parti ve onun ufak sol kanadı SEL'in oy oranı ise yüzde 39'larda seyrediyor.

Berlusconi, anlaşmanın Milano'daki evinde dün gece geç saatlerde imzalandığı belirterek, merkez sağ koalisyonun başbakan olarak kimi destekleyeceğinin henüz belirlenmediğini kaydetti.
İtalya'da genel seçim 24-25 Şubat'ta yapılacak.