Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Güney Kıbrıs Maliye Bakanı, parlamentonun AB kurtarma paketini reddetmesinin ardından adanın ekonomisinin tehlikeye girmesiyle Rusya'dan yardım istedi.

Maliye Bakanı Michael Sarris, Rus meslektaşı Anton Siluanov ile finansman konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını fakat görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Güney Kıbrıslı yetkililer, ülkenin enerji bakanının da Moskova'da olduğunu dile getirdi. Güney Kıbrıs, İsrail'e yakın olan sularda petrol rezervleri bulurken henüz bir gelişme sağlayamadı.

Reuters'in haberine göre Sarris, Rus Siluanov ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından "Çok dürüst bir tartışma gerçekleştirdik ve durumun ne kadar ciddi olduğunun altını çizdik. Şimdi görüşmelerimize devam edeceğiz ve bu görüşmelerin sonucunda biraz destek alabileceğimizi umuyoruz. Şu an için herhangi bir teklif veya elle tutulur bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avusturya Maliye Bakanı, Avrupa Merkez Bankası'nın Kıbrıs bankaları konusunda yakın bir zamanda "fişi çekebileceği" uyarısını yaptı.