Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'daki hisselerin 2 haftanın en sert düşüşünden ralli yapması ve yatırımcıların Fed'in Bej Kitap raporunu beklemesiyle gelişen piyasalar endeksi artış kaydetti.

S&P BSE Sensex Endeksi, Infosys Ltd.'ın Hint yazılım ihracatçıları arasındaki kazançları devam ettirmesiyle yüzde 1.7 yükseldi. Samsung Card Co., KB Investment & Securities Co.'nun hisse notunu yükseltmesinin ardından 1 yılın en büyük sıçramasını yaptı. Filipin ve Endonezya'daki hisse endeksleri yüzde 1.8'in üzerinde düşüş kaydetti. Hint rupisi, dolar karşısında yüzde 1.1 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 936.37 puana çıktı. Markit Economics bugün Euro Bölgesi hizmet verisini açıklayacak ve Fed de Bej Kitap olarak bilinen ekonomik görünüm anketini yayınlayacak. MSCI endeksi dün İsrail'in füze savunmasını test etmesi üzerine yüzde 0.5 düştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşmiş Milletler'in Suriye hükümetine karşı askeri müdahale çözümünü destekleme seçeneğini masadan kaldırmayacağını söyledi.

Suriye konusunun kısa vadede hisse senedi piyasalarında devam eden bir risk olacağını belirten Phillip Securities Pcl'nin araştırma müdürü Sasikorn Charoensuwan, "Yine de Avrupa ve Çin'de net ekonomik toparlanma sinyaller var ve ABD'nin büyümesi de uzun vadede hisseler için pozitif bir destek olmayı sürdürecek" dedi.