Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) kurucusu ve yöneticisi Bill Gross, küresel ekonomide istikrar sağlamanın giderek zorlaştığını belirterek, yatırımcılara daha kısa vadeli tahviller ve enflasyon korumalı Hazine tahvillerine sığınması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Gross, yatırımcılara gönderdiği Eylül bülteninde, merkez bankalarının gevşek para politikalarının ekonomik istikrarın sağlanmasında giderek daha etkisiz hâşe geldiğini ve sıfıra yakın faizlerin, reel ekonomideki finansman ve yatırımları tehdit ettiğini savundu.

Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarına atıfta bulunan Gross, "Eğer tahvil fiyatlarının tek yönü aşağı gidecek ve hisse fiyatları da artık QE ile daha fazla yükseltilemeyecekse, o zaman niye finansal ve reek varlıklara yatırım yapasınız?" sorusunu yöneltti.

Gross ayrıca likiditenin, politika yapıcıların gevşek para politikalarını sıkılaştırmaya başlamasıyla zor durumda kalacağını ve Fed tahvil alımı programını sonlandırdığında hisselerin risk altında olabileceğine dikkat çekti.