Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:38'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Fed'in teşvikleri azaltmasının kademeli olacağı iddialarının Rusya'nın Suriye'ye saldırı olması halinde destek vereceği uyarısında bulunmasından daha ağır gelmesiyle yükselerek haftalık yükselişi tamamladı.

RWE AG ve E.ON SE bir Alman hükümeti çalışmasının elektrik fiyatlarının yükseleceği söylentilerini artırması ile ralli yaptılar. Dünyanın en büyük işitme cihazı üreticisi Sonova Holding AG ve İtalyan Enel SpA, UBS AG tarafından hisse notlarının artırılması ile en az yüzde 3.5 ralli yaptılar. Alman medya kuruluşu ProSiebenSat.1 Media AG ise yüzde 1.1 kayıp yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 306.1 puandan kapatırken gün içerisinde 11 kez kazanç ve kayıp arasında değişiklik gösterdi. Endeks iki haftalık kayıplarına son vererek bu hafta yüzde 3 ralli yaptı.

Londra'da bulunan Crossbridge Capital yatırım yöneticisi Manish Singh, "Yatırımcılar beklenenden daha az yükselen istihdam verisi ile azaltmanın daha yavaş ve kademeli olacağını düşünüyor. Fed 2014 ortalarında parasal genişlemeden çıkmanın yollarını arıyor. Bu nedenle ne kadar geç azaltmaya başlarsa bitirmek için o kadar az zaman kalır ve azaltmanın miktarı daha yüksek olur. Eylül'de hafif bir azaltma daha olası görünüyor" dedi.

(19:38'de güncellendi)