Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:40'ta güncellendi)

ABD hisse senetleri, Fed'in teşvikleri ne zaman azaltacağı endişelerinin tekrar oluşmasıyla, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin bu hafta rekor seviyeye çıkmasının ardından bugün geriledi.

AK Steel Holding Corp., üçüncü çeyrekte zarar beklediğini açıklaması ile yüze 7.5 geriledi ve çelik üreticilerindeki düşüşe öncülük etti. Rockwell Collins Inc., tahminlerinin analist beklentilerini kaçırdığını söyledikten sonra yüzde 6.2 değer kaybetti. Darden Restaurants Inc. yüzde 6.4 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek New York saati ile 14:04'te 1,711.99 puan olurken erken saatlerdeki yüzde 0.2'ye varan artışları sildi. Dow Jones endeksi ise 120.74 puan, yani yüzde 0.8 kayıpla 15,515.18 puanda.

San Antonio, Texas'ta USAA Investments icra direktörü John Kvantas, "Piyasa, Fed yetkililerini, merkez bankasının ne yapabileceği konusunda işaretler alabilmek için çok yakından dinleyecek," dedi ve "Bir kez daha, Fed, 'evet, varlık alımlarını azaltmadık, ancak bu asla azaltmayacağımız anlamına gelmiyor ve belki aslında oldukça yakında azaltacağız' yolunda mesaj yollamaya çalışıyor. Fed'den gelen açıklamalar muhtemelen biraz kafaları karıştıracak" değerlendirmesinde bulundu.

İşlem hacimleri bugün, vadeli ve opsiyon kontratlarının vadelerinin dolmasından dolayı ortaya çıkabilecek tahmin edilemez fiyat hareketlerinden dolayı 30 günlük ortalamanın yüzde 34 üzerinde gerçekleşti.. Visa Inc., Goldman Sachs Group Inc. ve Nike Inc.'nin Dow Jones Endeksi'ne ve Vertex Pharmaceuticals Inc. ve Ametek Inc.'nin S&P 500'e eklenmesini de içeren planlı endeks değişimleri de piyasa kapandıktan sonra yürürlüğe girecek.

S&P 500 Endeksi bu hafta, Fed'in sürpriz bir şekilde parasal teşvikleri azaltmaktan kaçınmasının ardından yüzde 1.4 değer kazandı ve Mayıs 2012'den bu yana gerçekleştirdiği en kötü aylık performanstan sıçrama yaparak 18 Eylül'de rekor seviyeye çıktı. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), bu haftaki toplantısında, aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltmadan önce, ekonomik toparlanmaya ilişkin daha fazla işaret görmek istediğini kaydetti. Fed teşvikleri, endeksin Mart 2009'dan bu yana yüzde 155 yükselmesine yardımcı oldu.

(21:40'ta güncellendi)