Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yıldız Holding, ABD çikolata kaplamalı ve atıştırmalık ürünler pazarının köklü şirketlerinden DeMet's Candy Company'nin yüzde 100 hissesini 221 milyon dolara satın almak için Brynwood Partners V L.P. ile hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Yıldız Holding açıklamasına göre, 1898 yılında Chicago'da kurulan DeMet's Candy Company, ilk ve köklü markası olan "Turtles" ve diğer markaları "Flipz" ve "Treasures" ile çikolata kaplamalı atıştırmalık ürünler pazarında faaliyet gösteriyor. ABD'de Pennslyvania-Mohnton'da ve New York-Big Flats'de bulunan iki fabrikasında üretim yapan DeMet's'in 2012 yılsonu itibariyle satışları yaklaşık 130 milyon dolar tutarında gerçekleşmişti. Yıldız Holding, şirketin yüzde 100 hissesini 221 milyon dolara satın almak için Brynwood Partners V L.P. ile hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Yaklaşık 200 çalışanı bulunan DeMet's'i Yıldız Holding'e satan ABD'li özel sermaye şirketi Brynwood Partners V L.P., şirketi 2003 yılında Nestle'den satın almıştı. Yıldız Holding'in 23 Aralık 2013 tarihinde imzaladığı hisse alım sözleşmesinin ardından, gerekli yasal izinlerin çıkması beklenecek. DeMet's, bu izinler tamamlandıktan sonra Yıldız Holding şirketleri arasında yerini alıyor olacak.

Yıldız Holding'in DeMets'i bünyesine katmasının ana sebepleri arasında, ABD organize perakende pazarındaki mevcut faaliyetlerin geliştirilmesi fırsatının yatttığı belirtildi.