Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Merck KGaA, laboratuvar araştırmalarında ve ilaç imalatında kullanılan kimyasalları genişletmek için Sigma-Aldrich Corp.'u 17 milyar dolar karşılığında satın aldığını onayladı.

Darmstadt merkezli Merck'ten butün yapılan bildiriye göre, Alman ilaç ve kimyasal ürün şirketi Sigma-Aldrich'in 19 Eylül'deki kapanış fiyatının yüzde 37 daha fazlasını, yani hisse başına 140 dolar ödeyecek. Bildiride ayrıca St. Louis merkezli Sigma-Aldrich'in Merck'in gelirlerine hemen ekleneceği de belirtildi. Merck hisseleri Frankfurt'ta son altı yılın en dik tırmanışını kaydetti.

Merck'in  Serono biyoteknoloji işletmesi yeni ürün yaratmakta zorlanırken, bu satın alma tıbbi ürün geliştirmelerini hızlandıracak. Şirket 2010 yılında ABD'li laboratuvar ürünleri ve kimyasal ürün imalatçısı Millipore Corp.'u 6 milyar dolara satın almıştı.

Merck bugün Ocak 2009'dan bu yana en dik günlük artışını kaydederek yüzde 9.4'a varan değer kazancı gerçekleştirirken, yerel saat ile 14:00'te yüzde 6.3 yukarıda 73.98 eurodan işlem gördü. Şirket değeri böylece 32.2 milyar euro (41.3 milyar dolar) seviyesine ulaştı.