Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Volkswagen'in karı 2015 ilk çeyrekte, Avrupa'da araç talebinin iyileşmesinin etkisi ile yüzde 17 arttı.

Volkswagen'in geçen yılın aynı döneminde 2,86 milyar euro olan faaliyet karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,33 milyar euro oldu. Piyasa beklentisi şirketin 3,12 milyar euro kar açıklamasıydı. Karın beklentilerin üzerinde gelmesinde Porche ve Audi gibi lüks araç segmentindeki güçlü satış performansı etkili old.

Diğer yandan Volkswagen, 2015 yılının tamamında cirosunun 2014 yılındaki 202 milyar euroyu aşmasını beklediğini de duyurdu. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, son birkaç haftayı yönetim sorunlarıyla geçirdi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ferdınand Piech, şirketin kurucusu Ferdınand Pieche’un torunu Martin Winterkorn ile giriştiği bilek güreşinden yenilgiyle çıkarak istifa etti. Böylece alman devinde çok önemli bir dönem de kapanmış oldu. Zira Piech, şirketin12 markaya ulaşmasında ve yıllık net karını 13 milyar euro’ya çıkarmasında baş rol oynadı.

Analistler Piech'in istifasına rağmen şirketin 2018 yılında Toyota'yı geride bırakarak dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanını ele geçirme hedefinden sapmayacağını düşünüyor.