Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 64. Hükümet Reform Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Davutoğlu buradaki konuşmasında üç aylık vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Başbakan "Bugüne kadar hükümet olarak neler yapıldığının bir muhasebesini yapalım, milletimizi bilgilendirelim istedik. Bugün 3 aylık vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş olarak huzurundayım. 3 aylık reformlarımızın ise yüzde 70'ini, 6 aylık reformlarımızın da yüzde 30'unu gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

- "Söz verdik yaptık diyoruz"

Başbakan Davutoğlu, her AK Parti hükümeti döneminde olduğu gibi millete verdikleri sözleri günü gününe yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, iç ve dış meselelerle ilgili önemli sıkıntıların yaşandığı bir dönemde hükümet olarak ortaya koydukları programa harfi harfine uyarak ülkeye hizmet ettiklerini söyledi.

Coğrafyada büyük yangınların olduğunu dile getiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"..Biz hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınacak bir hükümet olmadık, olmayacağız. Bu ateş çemberinin içinde milletimizin güvenliği için gece- gündüz çalışırken bir taraftan da icraatlarımıza ve ekonomide istikrar ve büyümeyi sağlayacak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Eş zamanlı olarak demokratik gelişme istikametinde reformlar yapıyor, yine eş zamanlı olarak kamu düzeni sağlıyor ve Avrupa Birliği hedeflerimize yürüyoruz. Türkiye'nin yürüyüşünü kimsenin ve hiçbir gücün durdurmasına izin vermedik, vermeyiz Allah'ın izniyle. Türkiye, bütün negatif çabalara rağmen büyüme hedeflerinden, kalkınma hedeflerinden, demokrasi ve hukuk devleti hedeflerinden geriye doğru tek bir adım atmayacaktır. Hem çok yönlü olarak her alanda mücadelemizi veriyor hem de hedeflerimizi tek tek yerine getiriyoruz. Geçen hafta Diyarbakır'daydım orada vatandaşlarımızla buluştum, teröre karşı tek yürek olduk. Bugün de aziz İstanbulumuzda yaptığımız icraatlarla sizinle tek bir bilek oluyoruz. Şükürler olsun ki bugün itibarıyla milletimize verip de tutmadığımız bir söz yok. 'Söz verdik yaptık' diyoruz. 'Söz vereceğiz yapacağız' diyoruz. Vaatler ve reformlar takvimimizde herhangi bir gecikme olmadığı gibi bazen verdiğimiz sözü gününden önce de hayata geçirdiğimiz oluyor."