Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'de Mine Uzunyol ve Güzem Yılmaz'ın sunduğu 2. Seans programına katılan Nomura International stratejisti Timothy Ash, piyasaların yeni Merkez Bankası Başkanı atamasına olumlu yanıt verdiğini söyledi. Ash, Murat Çetinkaya'nın kurum içerinden geldiğine işaret ederek, "Erdem Başçı'nın politikasını sürdürecek gibi duruyor. Bu aslında olumlu bir gelişme..." dedi.

Timothy Ash Türkiye'ye ilişkin beklentilerini "Enflasyon iyi bir yol izliyor. Büyüme yavaş ve aşağı yönlü... (Yıl sonu) GSYİH büyümesi yüzde 2.5-3 arasında olur. Faiz gevşetilebilir."  şeklinde özetledi.

Ash, küresel gelişmelere ve Fed politikasına ilişkin olarak, "İngiltere'nin AB'den ayrılma ihtimali var. Haziran'da ayrılırsa piyasalar için travmatik olabilir... Önceden agresif Fed sıkılaştırmasından bahsediyorduk, bence şu anda bu olasılık azaldı"dedi. Ash, küresel takvimde İngiltere'nin Brexit oylaması, ABD seçimleri gibi çok karışık gelişmelerle karşı karşıya olunduğunu söyledi ve "Küresel MB'ler daha hafif adım atacak. AMB'de faiz indirimi olabilir. Bu er geç olacak." dedi.

Ash, "Türkiye piyasaları geçen yıl 2 seçim atlattı. Buna rağmen yüzde 4 büyüme gösterdi. Para politikası gevşek olabilir. Türkiye'nin güçlü yönleri de var kırılganlıkları da var." yorumunda bulundu.

Ash, kendisinin gelişmekte olan piyasalarla ilgili çok olumlu olmadığını ifade etti.