Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, güçlenen euronun ve karışık gelen kazanç raporlarının yatırımcıları Kasım ayından beri en büyük aylık ilerlemeyi değerlendirmeye itemsiyle iki haftanın en düşüğüne geriledi.

Bankacılık ve otomotovi üreticileri, Stoxx Europe 600 Endeks grupları arasındaki en büyük düşüşleri gerçekleştirdi. Royal Bank of Scotland Plc., net kaybının genişlemesiyle yüzde 5.7 düştü. Renault SA ve Volkswagen AG, euronun ihracatçıları zora sokacağı endişesiyle yüzde 4'ten fazla düştü. Sanofi ise satışlarının tahminleri tutturamaması üzerine yüzde 6 ile sert düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, 19 sanayi grubunun tamamının düşmesiyle, Londra'da saat 16:41 itibariyle yüzde 2.1 geriledi. Euro, zayıflayan doların faiz artırımı tahminlerini azaltmasıyla dolar karşısındaki kazancını genişletirken, Standard & Poor's 500 Endeksi, Şubat ayından bu yana en büyük iki günlük kaybına yöneldi.

Zürih'te R&A Research & Asset Management AG şef yatırım yetkilisi Otto Waser, "Avrupa piyasaları ABD'deki hareketlere olumsuz tepki veriyor ve euronun dolar karşısında güç kazanması da Avrupa'daki ciro beklentileri için iyiye işaret etmiyor." dedi ve "Fırsatlardan daha büyük olan riskler nedeniyle kar realizasyonu faslı başlayabilir." diyerek görüş bildirdi.