Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wright, BBC, the Economist ve GQ'ya Bitcoin'in kurucusunun kendisi olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Bilgisayar uzmanı Wright internette açtığı blog sayfasında bulunduğu iddiaya ilişkin kriptografik kanıtlar sundu.

Bitcoin 2009 yılında kuruldu ancak kurucusunun kimliği şimdiye kadar gizemini korumaya devam etti. Bitcoin'in kurucusu "Satoshi Nakamoto" ismini kullansa da, bir çok uzman bu ismin bir takma isim olduğunu düşünüyor.

Bitcoin'in kurucusunun kimliği üzerine spekülasyonların sesi geçtiğimiz yıllarda giderek yükseldi. Bir çok medya kuruluşu Bitcoin'in kurucusunun kimliğini ifşa etmek için araştırmalarda bulunmuştu.

Örneğin, Newsweek 2014'te, Dorian Satoshi Nakamoto isimli emekli bir mühendisin Bitcoin'in kurucusu olduğunu öne sürmüştü. Ancak, Nakamoto Bitcoin'i daha önce hiç duymadığını söyleyerek haberi reddetmişti.

2015'te teknoloji haberleri sunan Wired ve Gizmodo Wright'ın ismini öne sürmüştü. Wired haberi yayınladığı dönemde, "Wright ya gerçekten bitcoini bulan kişi, ya da bizim onun bulduğuna inanmamızı gerçekten isteyen oldukça iyi bir düzenbaz" ifadelerini kullanmıştı.