Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,22 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), geçen hafta, ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 2,22 milyon varil (yüzde 0,4) azalarak 524,4 milyon varile düştüğünü açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 2,25 milyon varil azalması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 4,05 milyon varil gerilemişti.

ABD'de Stratejik Petrol Stokları değişmeyerek söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde, ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 194 bin varil azalarak 8,43 milyon varile düştü.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada, bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 808 bin varil artarak 8,36 milyon varile yükseldi.

Ayrıca ABD'nin haftalık benzin stokları söz konusu haftada 0,12 milyon varil (yüzde 0,1) azalarak, 238,9 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 0,35 milyon varil azalış olması yönündeyken, bir önceki haftada benzin stokları 1,37 milyon varil artış göstermişti.

ABD'nin haftalık ham petrol ve benzin stoklarındaki azalışın piyasa beklentilerinin altında kalmasının ardından küresel piyasalarda ham petrol fiyatları düşüşe geçti. ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 46,81 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı ise 48,07 dolara geriledi.

EIA verilerinin açıklanmasının ardından, güne yükselişle başlayan New York Borsası'nda ise endeksler düşüşe geçti.