Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Başarısız darbe girişiminin ardından, yükselen politik riskleri gerekçe göstererek, Türkiye'nin BB+ olan notunu yatırım yapılamaz seviye olan BB'ye ve görünümünü de durağandan negatife çeviren, uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu S&P, bazı Türkiye şirketlerine yönelik not değerlendirmelerini devam etti. 

Buna göre S&P;

Daha önce Türkiye İş Bankası'nın notunu, yükselen rikslerin Türkiye'nin bankacılık sekötürünü olumsuz etkilediğini ifade ederek 'BB+'dan 'BB'ye düşürmesinin ardından, Şişecam'ın notunun ana kurumdan yüksek olamayacağını belirterek, 'BB+' olan notunu 'BB'ye düşürdü. 

Negatif görünümün ise İşbankası'nın negatif görünümünü yansıttığını belirtti. 

Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesinin çelik üreticisi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.S (Erdemir) üzerinde mutlak negatif sonuçları olacağını düşünmediğini söylerken, Türkiye'nin siyasi durumunun kırılganlığının arttığını ve bu durumun ülkenin yatırım ortamına, büyümesine, ve sermaye akışına zarar vereceğini belirtti. Zaman içerisinde de bunların çeliğe yönelik talebi negatif etkileyebileceğini belirterek, Erdemir'in durağan olan görünümünü negatife çevirdi ve şirketin 'BB' olan kredi notunu teyit etti. 

Negatif görünümün, Erdemir'in iş ortamının Türkiye'deki politik kargaşadan etkilenmesi halinde, önümüzdeki 12-18 ay içerisinde olası bir kredi düşürümünü yansıttığını belirtti.