Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski Fed Başkanı Alan Greenspan, geçtiğimiz iki ayda yüzde 20'den fazla düşerek ayı piyasasına giren ve 40 dolar civarında olan petrol fiyatlarının muhtemelen en düşük seviyesine ulaştığını söyledi.

Washington'da bir yatırım danışmanlığı şirketi olan Rock Creek Group tarafından düzenlenen konferans bağlantısının dökümüne göre Greenspan, "Benim için çok fazla aşağı gitmesini hayal etmek güç ancak gidebilir de." diye konuştu.

Greenspan, petrolün önümüzdeki birkaç yılda varil başına yaklaşık 40-50 dolar aralığında işlem görmesini bekliyor. Eski Fed başkanı, 50 dolarlık bir fiyatın ABD'deki yeni kaya petrolü üretimini cesaretlendirmek için yeterli olacağını savundu.

Petrol vadelileri, bugün New York'ta 42 dolara yakın seyretti. Petrol, 8 Haziran'da 51.23 dolar kapanışla 2016'nın zirvesine yükselmişti.

Greenspan'ın konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

* Çin'in ekonomik sistemi sürdürülemez çükü hükümet kayba karşı her şeyi garanti ediyor. Bunu değiştirmek için doğru yolda ilerlemeye başladılar ancak siyasi muhalefet karşısında bu yoldan döndüler.