Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları Fed'in bu yıl faiz artıracağı beklentilerindeki artış ve bilançolardaki kötüleşmeyle düştü.

Sanayi hisseleri MSCI endeksindeki düşüşe öncülük etti. Güney Kore'de Kospi Endeksi bir ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Apple'ın hayal kırıklığı yaratan bilançosu da teknoloji şirketleri üzerinde baskıya neden oldu.



BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.5 düşerek 914.14 puan oldu ve yaklaşık 2 haftanın en büyük düşüşüne ilerledi. Endeks yine de bu yıl %15 yüksek seyrediyor.

Hang Seng endeksi %1.2 düştü. China Oilfield Services Ltd. ve PetroChina hisseleri, Rusya'nın petrol arzını dondurmayacağı beklentisiyle petrolün düşmesiyle en büyük gerilemeyi kaydetti. Great Wall Motor ise net karının tahminlerin altında kalması ve bir takım not indirimleriyle %10 düştü.

Kospi endeksi %1.3 ile Asya'da düşüşe öncülük etti. Hyundai Heavy Industries %5.1 düştü. Filipinler ve Hindistan'da borsalar en az %0.8'er oranda geriledi.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.1 yükseldi. Endeks 3 günde %0.4 arttı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün %0.1 düşüş sonrası ufak değişim kaydetti.

Yuan %0.1 yükselerek 4 günlük kaybını sonlandırdı. Çin para birimi dolar karşısında Ağustos ayının ortasınan beri yaklaşık %2 değer kaybetti.

Bugün Güney Afrika randı %0.3 yükselirken Tayland bahtı %0.2 değer yitirdi.