Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 10:34)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Katılımcı finansta para biriminde altına endeksli adım isabetli olur" dedi

Erdoğan, "Sürekli faizsiz faizsiz konuşuyoruz da uluslararası Döviz baskısından nasıl kurtulacağız, bunun adımlarını atmakta fayda görüyorum. Katılımcı finans anlayışının altına endeksli bir adımın atılmasını doğru buluyorum. 2015'te küresel İslami finans büyüklüğü arttı. Gelin paraları altına dönüştürelim. Altınla ifade edelim. Finans sektöründe katılımcı finans anlayışının para biriminde altına endeksli bir adımın atılmasının çok daha isabetli olacağı inancındayım. Menkul kıymetler Borsaları forumu çalışmalarını da takdirle karşılıyorum. Özellikle İSEDAK Gayrimenkul Kıymetler, Altın Borsaları çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kısa sürede sonuçlanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor. Yarın AP'de bir toplantı olacak. Oylama yapacaklarmış. Peşinen söylüyorum. Ekranları başında izleyenlere söylüyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın, bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesi ile kesintiye uğrayacak değil" şeklinde konuştu.